Izdvajamo

FK Bratstvo Kozarac je danas igrao kao gost kod FK Brzi Busnovi. Utamica je počela u 17.30 sati, vrijeme oblačno, gledalaca oko 50 i to uglavnom Kozarcana. U ovu utakmicu trener Kararić je ušao sa nešto mladjom ekipom, u prvih jedanaest stavio je 3 naša mlada perspektivna igrača-kadeta, jer su ovu utakmicu 2 naša igrača morali da pauziraju zbog žutih kartona, dok je naš najbolji strijelac Brkić- mlađi povrijeđen. Prvo poluvrijeme je završilo vodstvom naše ekipe od 1:0.


U drugom poluvremenu domaćini su krenuli nešto odlučnije tako da su ubrzo i izjednačili, a nakon određenog vremena i poveli sa 2:1. Tada na scenu stupa naš kapiten Asmir Brkić kome naš igrač vraća loptu sa centra nakon primljenog gola, gdje naš kapiten sa naše polovice terena upućuje maestralan udarac prema protivničkom golu i sa najmanje 50 metara pogađa mrežu protivnika. Protivnički golman je samo pogledom ispratio loptu koja je ušla u gol.

Na kraju rezultat je FK Brzi 2:2 FK Bratstvo

Tako da su i nakon današnjeg meča u okviru lige za prvaka naši momci ostali neporaženi i lagano koračaju ka Regionalnoj lizi.

Admir Đonlagić


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.