Izdvajamo

FK Bratstvo Kozarac je danas igrao kao gost kod FK Brzi Busnovi. Utamica je počela u 17.30 sati, vrijeme oblačno, gledalaca oko 50 i to uglavnom Kozarcana. U ovu utakmicu trener Kararić je ušao sa nešto mladjom ekipom, u prvih jedanaest stavio je 3 naša mlada perspektivna igrača-kadeta, jer su ovu utakmicu 2 naša igrača morali da pauziraju zbog žutih kartona, dok je naš najbolji strijelac Brkić- mlađi povrijeđen. Prvo poluvrijeme je završilo vodstvom naše ekipe od 1:0.


U drugom poluvremenu domaćini su krenuli nešto odlučnije tako da su ubrzo i izjednačili, a nakon određenog vremena i poveli sa 2:1. Tada na scenu stupa naš kapiten Asmir Brkić kome naš igrač vraća loptu sa centra nakon primljenog gola, gdje naš kapiten sa naše polovice terena upućuje maestralan udarac prema protivničkom golu i sa najmanje 50 metara pogađa mrežu protivnika. Protivnički golman je samo pogledom ispratio loptu koja je ušla u gol.

Na kraju rezultat je FK Brzi 2:2 FK Bratstvo

Tako da su i nakon današnjeg meča u okviru lige za prvaka naši momci ostali neporaženi i lagano koračaju ka Regionalnoj lizi.

Admir Đonlagić


Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.