Izdvajamo

Danas sa početkom u 17,30 časova FK Bratstvo Kozarac je bilo domaćin ekipi FK Radnik iz Dubice u okviru takmičenja za prvaka 4. područne lige RS-Prijedor.
Današnja utakmica je bila jedna od najbitnijih ako ne i najbitnija utakmica u toku ove takmičarske sezone. Kao i sve utakmice do sada naši momci i u ovu utakmicu su ušli spremni, željni dokazivanja itd. Prvo poluvrijeme je bilo ispitivanje snaga, no u drugom poluvremenu dolazi do izražaja fizička sprema i odlučnost naših momaka kao i blagovremena izmjena našeg trenera Kararića koji u igru uvodi našeg mladog igrača Jelaću koji je kasnije bio i jedini strelca na ovoj utakmici i donio našoj ekipi vrijedna 3 boda koja nas možda već vode u Regionalnu ligu.Teren za igru odličan, vrijeme oblačno gledatelja oko osamdest.

Admir Đonlagić


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.