Izdvajamo

Pikado ili Dart je sport koji nezaustavljivo dostiže interes mnogobrojnih ljudi. Mlado ili staro, muško ili žensko na tabli ne igra veliku ulogu, onaj ko više koncentracije i treninga u igru ponese ima mnogo bolje šanse kao pobjednik da završi.

Bosna i Hercegovina ima mnogo dobrih pojedinačnih pikadista.

Djonlagić "Sanii" Sanel iz Kozarca je sakupio par najjačih, sastavio tim i krenuo 20.Augusta za Sloveniju da zastupa Bosnu i Hercegovinu na evropskom prvenstvu u elektronskom pikadu. Uz "selektora" Sanija su bili Hadžipašić Alihajder iz Cazina, Djuhić Malćo iz Prijepolja, Omerović Sinan iz Zvornika, Omerčić Vahid iz Tuzle, Hadžipašić Elvis iz Cazina i Beganović Jasmin iz Cazina koji su ponosno nosili dresove Bosne i Hercegovine.

U 7 Dana natjecanja pojedinačno a i timski su momci dostigli vrlo dobre rezultate. Momci su bili u vrlo dobroj formi ali i konkurencija je bila ogromna, ipak Bosna i Hercegovina može biti ponosna na dostignuto 5. mjesto evrope.

Sanii je napravio facebuk stranicu
"Bosna i Hercegovina Dart Federation"
na kojoj može svako da pogleda sve detalje, rezultate i slike prvenstva.

Njegova molba je da se ovo širi cijelim svjetom, kako bi dostiglo svakog bosanskog pikadistu i pomoglo ostvariti ciljeve za iduća prvenstva.

Jedan od najvažnijih ciljeva je osnovati turnire na kojim se pobjednici mogu kvalificirati na internacionalna takmičenja i zastupati bosnu i hercegovinu, ali i osnovati ženski i omladinski nacionalni tim.

Pridružite se facebuk grupi gdje možete dobiti sve informacije za budučnost.

Ako postoje firme koje bi željele naći svoje ime na dresovima igrača i pomoći ostvariti ciljeve pikadista mogu se javiti preko e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili privatne poruke na facebuku.

Bravo Dr.Brko, Jasko, Elly, Malćo, Sinćo, Boys i Sanii na postignutom 5. Mjestu evropskog prvenstva.

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović