Izdvajamo

 

MENKOVIĆ, Husein, ABAZ

Dana 15.07.2020.godine, preselio na Ahiret u 89. godini života
1931 - 2020

OBAVJEŠTAVAMO RODBINU, PRIJATELJE I KOMŠIJE DA ĆE SE U PETAK 09.07.2021. GODINE U 13.00 SATI, POSLIJE DŽUMA NAMAZA, U DŽAMIJI KAMIČANI PROUČITI JASIN I TEVHID ZA DUŠU RAHMETLI ABAZA.

RAHMETULLAHI ALEJHI-HA RAHMETEN VASIAH!

Ožalošćeni:porodica, prijatelji i komšije

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.