Izdvajamo

Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naša draga,

JUNG, rođena Hrustć, ZEHRA

DANA 03.11.2018. GODINE, PRESELILA NA AHIRET U 53. GODINI ŽIVOTA
1965-2018

Dženaza će se klanjati u petak 09.novembra u 10:30 sati u Njemačkoj Pforzheim Hauptfriedhof, Feld 183, Muslimanski dio.

RAHMETULLAHI ALEJHI-HA RAHMETEN VASIAH!

Ožalošćeni: Suprug Armin, sinovi Denis i Amir, sestra Alma, braće Ibrahim, Kemal, Dzemal, Jasmin, Osman i mnogobrojna rodbina i komšije.

 

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic