Izdvajamo

 

Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac organizuje 2. "DANE KOZARAČKOG KAMENA".

Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, građane Kozarca da nam se pridruže u ovom našem tradicionalnom pohodu koji če se održati 10.06.2023.godine.

Okupljanje planinara je 10.06.2023. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati na Trgu Bosne i Hercegovine kod spomenika. Staza je lagana i prilagođena svim uzrastima dužine oko 7 km te ide kroz Kozarac i zaseok Bešići (asfaltni dio oko 2,5 km).

Nakon toga staza vodi prema Huremovcu, te se vraća do Kadijinih voda i dalje do na Kozarački kamen. Na Kozaračkom kamenu kraće zadržavanje za odmor i fotografisanje a nakon toga silazak do planinarskog doma 7 Runolista. Kod doma će biti priređen ručak za sve učesnike te podjela zahvalnica.
Za društva i planinare koji žele ostati na konaku u našem planinarskom domu potrebno je da se predstavnici društava najave kod predsjednika PK Kozarački kamen ( 065/640-596 ) u cilju rezervacije nočenja.
Prijave društava za naš pohod izvršiti do četvrtka 08.06.2023. godine sa brojnim stanjem učesnika. Prijave obaviti na br.telefona predsjednika ili porukom na našu Fsb grupu kluba.

DOBRO NAM DOŠLI!

UPRAVA KLUBA

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?