Izdvajamo

 

POŠTOVANI KOZARČANI I KOZARČANKE

Udruženje logoraša Kozarac je aktivno više od petnaest godina.Svih ovih godina se finansiralo iz posebnog granta Vlade Republike Srpske koje je namjenjeno organizacijama civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata.

Međutim od pandemije, unazad tri godine ta sredstva su svedena na minimum, te je Udruženje dovedeno u jako tešku finansijsku situaciju, što može eventualno prouzrokovati zatvaranje kaneclarije.
Ovim putcm ja, Jusuf Arifagič, predsjednik Udružcnja, pozivam članove udruženje da izmire svoju članarinu, koja na godišnjem nivou iznosi 12,OOKM (dvanaest KM), kao i ostale logoraše Kozarca da svojim skromnim uplatama pomognu opstanak i rad udruženja, te sve ljude dobre volje.
Prethodnih godina Udruženje je bilo servis svim logorašima i kroz razne projekte pružalo pomoć ovoj populaciji. Ove godine uz redovna obilježavanja logora Tmopolje, Keraterm, Omarska, Korićanske stijene, Manjača i Batkovići, namjeravamo proširiti posjete masovnim grobnicama Tomašica i Kevljani. i njihovim potrebama kroz razne projekte pomoći, te ostalim gradanima koji ne pripadaju ovoj populaciji.

Napominjemo, da nam je jedna od aktivnosti u ovoj godini i otvaranje prve Spomen sobe na ovoj regiji u prostorijama bivšeg logora Trnopolje, a u narednim godinama uređenje Spomen soba u logoru Keraterm i Omarska.

Svoje uplate možete izvršiti na broj računa - 5512051128225260 (UniCredit Bank Banja Luka) ili direktno u našoj kancclariji ( u zgradi Mjesne zajednice Kozarac).

U to ime ja Vam se neizmjemo zahvaljujem!

Srdačni pozdravi!

Udruženje logoraša Kozarac

Predsjednik udruženja

Jusuf Arifagić

Ćutanje je teže od laži, jer čak i najveća laž podrazumijeva ma i najmanju mjeru istine, a ćutanje čak i nju ignoriše.

Borislav Pekić