Izdvajamo

 

Danas je Planinarski klub KOZARAČKI KAMEN Kozarac održao izvještajnu skupštinu. Pored mnogobrojnih članova društva, skupštini je prisustvovao Vlado Grublješić 95. godina starosti, najstariji planinar, kako on reče u EU, zatim predstavnik, te gosti iz drugih društava.

 

Izvještaj o radu PK KOZARAČKI KAMEN podnio je predsjednik Mirsad Muratčehajić

Od aktivnosti kluba treba takode izdvojiti više izleta po planinama cijele Bosne i Hercegovine
Posebno treba izdvojiti aktivnosti oko izgradnje planinarskog doma.
Ove godine nastavili su sa izgradnjom doma i pristupnog puta, a kojim se sad lahko može doći do doma.
Ove godine su imali već dvije grupe koji su noćili na planinarskom domu "7 Runolista". Prvi gosti su bili PD "Prašinari" iz Šabca, Srbija i gosti iz Maglaja i Srebrenika.

Za narednu godinu Planinarski Klub "Kozarački Kamen" biće organizator i domačin izleta 25.novebra povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine, koji se održava svake godine na području Unsko Sanskog Kantona.

Poslije skupštine priređen je zajednički ručak uz veoma ukusan kotlič (grah) koji je pripremio Sejo.
Druženje je nastavljeno uz harmoniku Šabana Sivca i njegovog kolege.

Nijaz-Caja Huremović

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.