Izdvajamo

 

Prije svega, prijateljski savjet za sve građane koji se nađu u prijedorskom selu Dubočaj, u blizini porodičnog imanja Nedžada Konjević. Bandere koje su nekada nosile žice su dotrajale i više nisu u funkciji.

 

Šta to znači?

Ljudi, u 21.vijeku i vremenu kada roboti sve više mijenjaju ljude, šume u prijedorskom naselju Dubočaj su umotane u žice i kablove. Tri do četiri bandere su nepremostiva prepreka za Elektrokrajinu- Radna jedinica Prijedor.

Ovo djeluje nestvarno i na najbolji način govori kako se nadležni „brinu“ za ljude u lokalnoj zajednici.

Nedžad Konjević i nekoliko njegovih komšija moli nadležne, da iziđu na teren i urade nešto dok još uvijek nije kasno. Sramota je što te molbe traju već pola godine. Nadležni u gradu na Sani kao i oni što predstavljaju građane od gradskog do državnog nivoa vlasti, ne gubite vrijeme.


Senudin Safić/mojprijedor

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?