Izdvajamo

 

Nakon niza aktivnosti kojim su obilježili oktobar, mjesec zaštite od požara, vatrogasci DVD „Kozarac“ iz Kozarca današnji dan proveli su u druženju s osnovcima iz Kozarca koji su se upravo u proteklih mjesec dana bavili literarnim i likovnim radovima na temu vatrogastva.

Već više godina Vatrogasno društvo Kozarac realizuje aktivnosti u cilju jačanja prevencije protivpožarne zaštite kao i promovisanju ovoga poziva među najmlađom populacijom. Tokom mjeseca oktobra, u saradnji sa osnovnim školama u Kozarcu i Trnopolju organizovana su predavanja, a učenici su se i ove godine takmičili u likovnom i literarnom stvaralaštvu na temu "Oktobar-mjesec zastite od požara".

Današnji dan je izabran za svečanu dodjelu priznanja najboljim učenicima, tako da se u školama organizovao poseban program. Komandir DVD Kozarac Mersad Fazlić podjelio je priznanja učenicima te zahvalnica školi za nesebičnu podršku u realizaciji ove kampanje. Poslije svečane dodijele priznanja, vatrogasci su izveli pokaznu vježbu u slučaju požara, a cilj vježbe je kako postupiti u slučaju požara.

Vjerujem da će današnji dan ostati u lijepom sjećanju kod ovih učenika te nadam se da će oni iznjedriti nove dobrovoljce i odrzati tradiciju našeg vatrogasnog društva, koje s ponosom ove godine slavi 130 godina postojanja.

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!