Izdvajamo

 

Arifagić kandidat u RS-u, Idrizović kandidat u FBiH: Pravna država ne živi ni u jednom entitetu!

Jusuf Arifagić rođen je 1961. godine u Kozarcu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovini bio je zarobljen u trima logorima: "Omarska", "Keraterm" i "Trnopolje". Nakon oslobađanja, preselio se u Norvešku. Iako se u Norveškoj ekonomski oporavio, odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu te je danas uspješan privatni poduzetnik.

Kenan Idrizović je kandidat za Federalni parlament ispred Koalicije "Država". Rođen je u Tuzli, a obrazovanje je stjecao u Americi; po struci je magistar prava iz oblasti ustavnog komparativnog. Tokom studiranja boravio je kao gost istraživač na Institutu "Max Planck" za komparativno javno i međunarodno pravo u Heidelbergu. Predavao je na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini predmete iz oblasti ustava.

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)