Izdvajamo

 

U Prijedoru će u subotu 5.2.2022. godine sa početkom u 14 časova u sali kina „Kozara“, drugi put biti održana audicija za najbolje pjevačice i pjevačice uzrasta od 12 do 21 godine, od kojih će najtalentovaniji izvođači imati priliku učestvovati u muzičkom takmičenju televizijskog programa Ritam Evrope, osmišljenom po principu Evrovizije.

Djeca i mladi imaće priliku da pjevaju pjesme na svim jezicima i iz svih žanrova prema kojima imaju afinitete. Folkloraši, na primjer, treba da se predstave folklornim plesom, djeca i mladi koja plešu moderne plesove i balet, kao i klubovi koji bi trebalo da se predstave sa svojim koreografijama, treba da predstave svoje izvedbe, što će scenskim segmentima i novim elementima upotpunjavati i nadograđivati muzički i scenski tim Ritma Evrope, kako bi bili spremni za takmičenje.

Djeca i omladina koji se prijavljuju za vokalni nastup, prijavljuju se slanjem ličnog video snimka na kojem izvode numeru bez matrice, ne duže od 1 minuta, na instagram nalog: @ritamevrope ili slanjem videa na „viber“ ili „vacap“ broj +381 60 655 5 013. Video prije izvođenja pjesme, treba da sadrži ime i prezime izvođača, godinu rođenja i grad iz kojeg dolazi.

Prijave za ples nije potrebno slati putem video snimka, potrebno je samo slanje poruke na instagram nalog ili pomenuti broj sa sadržajem svojih imena i prezimena, godina rođenja i grada iz kojeg dolaze. Ukoliko je u pitanju plesna grupa, moguće se prijaviti sa jednog naloga slanjem poruke sa sadržajem svih ovih podataka, za svakog od članova grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Protokol o saradnji sa predstavnicima programa Ritam Evrope o učešću djece i mladih Prijedora na ovom muzičkom takmičenju, Gradska uprava Prijedor potpisala je prošle godine, nakon čega su takmičarke iz Prijedora osvojile drugo mjesto i ostvarile fenomenalan debitantski rezultat, svojim prvim nastupom kao predstavnice Grada Prijedor. Kako je sve izgledalo, pogledajte na linku

.

Sva djeca i omladina kao i svi prisutni u prostoriji u kojoj će biti održana audicija, obavezni su poštovati propisane epidemiološke mjere.

 

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?