Izdvajamo

 

U Prijedoru će u subotu 5.2.2022. godine sa početkom u 14 časova u sali kina „Kozara“, drugi put biti održana audicija za najbolje pjevačice i pjevačice uzrasta od 12 do 21 godine, od kojih će najtalentovaniji izvođači imati priliku učestvovati u muzičkom takmičenju televizijskog programa Ritam Evrope, osmišljenom po principu Evrovizije.

Djeca i mladi imaće priliku da pjevaju pjesme na svim jezicima i iz svih žanrova prema kojima imaju afinitete. Folkloraši, na primjer, treba da se predstave folklornim plesom, djeca i mladi koja plešu moderne plesove i balet, kao i klubovi koji bi trebalo da se predstave sa svojim koreografijama, treba da predstave svoje izvedbe, što će scenskim segmentima i novim elementima upotpunjavati i nadograđivati muzički i scenski tim Ritma Evrope, kako bi bili spremni za takmičenje.

Djeca i omladina koji se prijavljuju za vokalni nastup, prijavljuju se slanjem ličnog video snimka na kojem izvode numeru bez matrice, ne duže od 1 minuta, na instagram nalog: @ritamevrope ili slanjem videa na „viber“ ili „vacap“ broj +381 60 655 5 013. Video prije izvođenja pjesme, treba da sadrži ime i prezime izvođača, godinu rođenja i grad iz kojeg dolazi.

Prijave za ples nije potrebno slati putem video snimka, potrebno je samo slanje poruke na instagram nalog ili pomenuti broj sa sadržajem svojih imena i prezimena, godina rođenja i grada iz kojeg dolaze. Ukoliko je u pitanju plesna grupa, moguće se prijaviti sa jednog naloga slanjem poruke sa sadržajem svih ovih podataka, za svakog od članova grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Protokol o saradnji sa predstavnicima programa Ritam Evrope o učešću djece i mladih Prijedora na ovom muzičkom takmičenju, Gradska uprava Prijedor potpisala je prošle godine, nakon čega su takmičarke iz Prijedora osvojile drugo mjesto i ostvarile fenomenalan debitantski rezultat, svojim prvim nastupom kao predstavnice Grada Prijedor. Kako je sve izgledalo, pogledajte na linku

.

Sva djeca i omladina kao i svi prisutni u prostoriji u kojoj će biti održana audicija, obavezni su poštovati propisane epidemiološke mjere.

 

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.