Izdvajamo

BAJRAMSKA ČESTITKA
GLAVNOG IMAMA

Bajram MubarekU ime Allaha Milostivog Samilosnog

Hvala Allahu koji nam je dao mnogobrojne blagodati. Salavat i selam neka je duši miljenika Muhammeda a.s., na njegovu čestitu porodicu i ashabe, te neka je Božja milost pred duše naših merhuma, posebice naših šehida!

Braćo i sestre!

Ovih dana smo počašćeni ljepotom i neizmjernom srećom bajramskih mubarek dana. Dočekali smo blagoslovljene dane u kojima činimo žrtve našem Gospodaru da bismo mu bili bliži i pokorniji. Bliži radi milosti kojom nas obasipa, a pokorniji radi nagrade koja za dobra djela slijedi. Nastupajući bajram je simbol humanosti, jednakosti i međusobne pažnje među muslimanima. Stoga, budimo i sami simbol tih univerzalnih vrijednosti koje nam pruža naša plemenita vjera.

Čestitam Vam svima nastupajuće bajramske dane sa dovom Uzvišenom Allahu dž.š. da nas sviju počasti srećom, zdravljem i rahatlukom na oba svijeta!

Posebne čestitke upućujem porodicama naših šehida, bolesnima, siromašnima, napuštenima, te našoj braći i sestrama koji nisu u svojoj domovini.

Molim Allaha dž.š. da bolesnima da zdravlje, iznemoglima snagu, siromašnima nafaku, napuštenima društvo, zalutalima uputu, tlačenima izbavljenje, zavađenima mir, raseljenima povratak u svoje domove.

Neka Vam je svima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Amir ef. Mahić

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.