Izdvajamo

Organizacija Pomozi.ba. objavila je apel za pomoć Jasminu Čorbi i njegovoj petogodišnjoj kćerki Ilhani, kojima otkazuju bubrezi, kako bi što prije uspio prikupiti potrebni iznos novca za biopsiju i transplataciju.

Jasmin Čorbo boluje od hroničnog zatajenja bubrega, a kao dijete radio je biopsiju bubrega i već tada se moglo naslutiti šta je u pitanju. Prije 13 godina uradio je transplataciju bubrega kada mu je otac bio donor, ali i taj bubreg mu otkazuje, te je od decembra prošle godine ponovo na dijalizi. Zbog toga će Jasmin uskoro ponovo morati raditi transplataciju bubrega.

"Istu bolest imala je i Jasminova nana, majka, daidža, a izgleda da je bolest nažalost naslijedila i Jasminova kćerka. Ilhana od svoje prve godine izmokrava krv. Brojne pretrage na klinikama u Ljubljani, Minhenu i Zagrebu nisu dale tačnu dijagnozu, zbog čega djevojčica mora raditi biopsiju bubrega. Ilhanina majka čuva bubreg za nju ako joj zatreba, dok su Jasminu potencijalni donori jedan član porodice kao i jedan prijatelj", navodi se u saopštenju.

Troškovi transplatacije, pretraga i liječenja Jasmina i Ilhane Čorbo dolaze do 50.000 evra.

Za ovu akciju je u funkciji i humanitarni broj 17012 putem kojeg se mogu donirati 2 KM. Broj je jedinstven za sve telefonske operatere u BiH.

Organizacija Pomozi.ba apel za pomoć ocu i kćerki objavila je na platformi www.pomoziba.org gdje je u samo nekoliko klikova moguće donirati željeni iznos novca sa kreditne ili debitne kartice.

Na linku se takođe mogu naći i ostali brojevi računa za uplate.

https://pomoziba.org/campaign/7/pomoc-za-oboljelu-ilhanu-i-njenog-oca


Fena


Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.