Izdvajamo

Najuticajnija ličnost na društvenim mrežama iz Bosne i Hercegovine u protekloj godini je Ajdin Hasanić i ovo laskavo priznanje dodijeljeno mu je na nedavnoj manifestaciji „Izbor muškarca godine 2019“, koja je prije desetak dana održana u Sarajevu.

Ovaj mladić iz Starog Majdana, koji već nekoliko godina živi i radi u Sarajevu, gdje je suvlasnik producentske kuće za video produkciju i digitalni marketing, kaže kako mu ovo priznanje mnogo znači obzirom da je iz godine u godinu sve veći broj influensera u našoj zemlji.
Dodaje kako je sve započelo prije nepunu deceniju, kada je još kao golobradi dječarac, otkrio čari društvenih mreža. Kaže kako tada nije imao niti čestitu kameru te je improvizirao sa svojim pametnim telefonom i tako snimao prve video uratke.

Ističe kako se publici na internetu od početka svidio koncept njegovog rada i u jednom trenutku sve je, kako kaže, jednostavno buknulo. Kaže kako je nakon brojnih skečeva i parodija započeo ozbiljniji rad s produkcijskom kućom „Exitmedia“ iz Sanskog Mosta, a iz te saradnje se izrodio čitav niz kratkometražnih i poučnih filmova koji su imali veliki uspjeh kod publike čime je, kako kaže, uspio uozbiljiti svoj lik. Dodaje kako je prije pet godina, s dvije najlonske kese došao u Sarajevo, te započeo studij novinarstva, a u međuvremenu ga uspješno i okončao. Prema njegovom mišljenju, uloga influensera ima svoje pozitivne i negativne strane.

Kaže kako ga danas najviše privlači producentski rad, tako da za društvene mreže ima sve manje vremena. „Nekada sam provodio čitave dane na društvenim mrežama, hranio se lajkovima, a sada mi to ne igra toliku ulogu. Ipak, potrebno je biti prisutan na njima, prvenstveno zbog posla i činjenice da one imaju ogroman uticaj na društvo i naše živote. Mladim ljudima bih poručio da moraju imati želju za uspjehom, ali ne po svaku cijenu.

Uspjeh nije samo lajk. Uspješan znači biti sretan, a biti sretan znači posjedovati zdravlje, porodicu, vjeru, dobrog prijatelja i normalan život“, kaže na kraju razgovora najuticajniji influenser u Bosni i Hercegovini.


sanartv.ba

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.