Izdvajamo

Nakon dvomjesečnih aktivnosti na osnivanju mjesnih odbora na ovome području, Nezavisna bosanskohercegovačka lista je prije dva dana izabrala i Gradski odbor, što je bio jedan od ciljeva ove stranke za ovaj period.

U prijatnoj atmosveri, na drugom spratu diskoteke Aqua, izabrani su predsjednik i članovi Gradskog odbora. Za Predsjednika Gradskog odbora izabran je Midhad Pihić dok su za članove odbora izabrani: Softić Mirzet, Mediha Mahić, Emina Sivac, Bekir Delić, Nadir Nuhagić i Ahmet Kahrimanović.

Nakon ovih aktivnosti stekli su se uslovi za daljnje djelovanje stranke u lokalnoj zajednici, radeći na boljoj vidljivosti kao i pripremama za naredne lokalne izbore.

Pored ovih, radilo se i na aktivnostima izvan Bosne i Hercegovine, tačnije u Americi u gradu St. Louisu gdje je osnovan Mjesni odbor NBL na čelu sa Suadom Softićem a planirano i još jedno u američkoj državi Yowa u gradu Des Moines.


Laganim koracima Nezavisna bosanskohercegovačka lista korača po političkoj pozornici na ovome području i postaje nova politička realnost, koju će, nadamo se, građani prepoznati i podržati, kao slamku nade u promjene i bolje životne uslove u našoj lokalnoj zajednici.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać