Izdvajamo

Večeras je, u organizaciji Udruženja žena "Kamičani 2015", u prostorijama doma Kamičani održan Muhabet sa Razom i promocija dvije knjige „Leptir“ i "RAZOtkrivanje" autorice Razije Čolaković, poznatije kao Razo. Riječ je o administatorici jedne od najpopularnijih facebook stranica „Muhabet s Razom“.

Prostorija doma je bila pune Razinih poštovalaca, a ona ih je oduševila svojom jednostavnošću, vedrinom, osmjehom...Svoje anegdote, poeziju i prozu satkala je u knjigu „Leptir" za koju kaže da je inspirisana ljubavlju i koja je nastala kao rezultat njene duše pričajući o svom životu. U knizi nema pretvaranja, nema uljepšavanja, ogoljena duša i ogoljen život.

Knjiga Razotkrivanje izazvala je još veću pažnju javnosti, a glavna je poruka osnaživanje, rad na sebi, borba i ne poklecanje ili predaja, nego samo koračanje naprijed.


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.