Izdvajamo

Centrom grada Prijedora danas su prodefilovali mališani Dječijeg vrtića "Radost" kao učesnici maskenbala održanog povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.


Na trenutak su na ulicama grada oživjeli prinčevi, princeze, vilenjaci, čarobnjaci, mornari i brojni drugi likovi iz crtanih filmova i bajki, a sve to sa ciljem podsjećanja na dječija prava i obilježavanja Nedjelje djeteta.

Ovo je tradicionalna manifestacija kojom prijedorski mališani obilježavaju ovaj praznik. Brojne maštovite maske , mališani su pripremali uz pomoć vaspitača i roditelja.

Za grupu od tridesetak predškolaca sutra će , istim povodom, biti organizovan prijem kod gradonačelnika Milenka Đakovića koji je povodom Nedjelje djeteta za oko 460 djece iz Dječijeg vrtića" Radost" te oko 130 mališana iz dva privatna vrtića pripremio prigodne poklone/ slatkiše, igračke i didaktički materijal/.

prijedorgrad/foto:Nijaz-Caja Huremobić

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović