Izdvajamo

Sinoć 15.07.2019. je u Kaffe baru Galerija u Kozarcu, održana promocija knjige "POZDRAV DOMOVINI - PUT U (NE)IZVJESNOST " od Osmana Menkovića.
Promotor knjiga bio je Senudin Safić
Na početku promocije kraće odlomke iz knjige pročitao nam je sam pisac knjige Osman Menković.

Knjiga obuhvaća period od 29. 04. 1992. - 23. 02. 1996. godine i opisuje odvažnost, hrabrost i izdržljivost patriota koji su, od goloruke mase, pored EMBARGA na naoružavanje, izrasli u respektabilnu vojnu silu.
Koji su, uz Božiju pomoć, dokazali onu narodnu, " INSAN JE TVRĐI I OD DRVETA I OD KAMENA " i stali na branik svoje domovine i koji su je odbranili od četničkih i ustaških krvoloka.

Opisuje put i razvoj ARMIJE BiH od PRVOG KRAJIŠKOG BATALJONA, PRVE BOSANSKOKRAJIŠKE BRIGADE, SEDAMNAESTE " VITEŠKE " BRIGADE, preko OPERATIVNE GRUPE " BOSANSKA KRAJINA " do SEDMOG KORPUSA, učešća ovih jedinica u odbrani i oslobađanju naše domovine pa sve do zaustavljanja rata, sa potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Knjiga se može kupiti u Kozarcu u " Galeriji ", u Prijedoru u Udruženju veterana kod Smajića Dževada, u Sanskom Mostu u knjižari " Kalem ", ili poručiti pozivom na tel. br. 00387 61 780 960 kao i SMS porukom.
Cijena knjige je 20 KM.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...