Izdvajamo

U BIH u zadnje vrijeme se skoro niko ne vraća .Skoro svi odlaze i imaju plan da odu.U školama u BIH je sve manje učenika. Imamo izuzetaka gdje se vrati neka porodica. I to je radost.
Ahmet Hrustić se vratio iz Australije svojoj kući u Kamičane i njegova kćerka Fatima. Fatimina majka radi još u Australiji ali ima kontakt sa ćerkom i ima namjeru da dođe uskoro.
Fatima je završila 5 razred u Australiji i ovdje nije mogla da nastavi školovanje zato što ne zna bosanski jezik. Bila je prisutna na časovima u petom razredu, da bi se prilagodila i savladala jezik i upoznala se sa nastavnim planom i programom .

Početkom 5. mjeseca Fatima je počela učiti bosanski jezik sa nastavnicom engleskog jezika Zemirom Gunic, jer Fatima zna samo engleski jezik.
Nastavnica Zemira Gunić je zadovoljna sa kojom brzinom Fatima uči i shvata bosanski jezik, znajući da bosanski i engleski jezik nisu srodni jezici. U engleskoj abecedi ima 26 slova i oko 44 glasa, a u bosanskom 30 slova i 30 glasova, naglašava nastavnica Zemira Gunić.

Veoma težak i zahtjevan posao i za nastavnicu Zemiru Gunic i za učenicu Fatimu Hrustic.
Nastavnica Zemira Gunic ističe da je potrebno sa Fatimom imati časove u 6,7,8,9 razredu, jer treba svakodnevno proširivati znanje iz bosanskog jezika, da bi Fatima mogla učiti i razumjeti i druge predmete i ponijeti određeno znanje u srednju školu, jer Fatima već sad zna šta želi biti u budućnosti. Fatima voli životinje i želi postati veterinar ,kako bi pomogla životinjama i kako bi posvetila svoj život njima, jer ima u planu da ima svoju veterinarsku stanicu gdje će obavljati poslove veterinara. Njena majka podržava Fatimu i imaju svakodnevno kontakt, kao i majka od Fatiminog oca isto ima ime Fatima po kojoj je Fatima i dobila ime po majci Fatiminog oca koja je izuzetna žena, veoma brine o Fatimi i raduje se sto Fatima ući bosanski jezik.

Fatimin otac Ahmet je veoma dobar kao otac i brine o Fatimi. Ona voli izuzetno oca i očevu majku i svoju majku.Ima dva psa kao kućne ljubimce koji su joj prijatelji i ima prijateljicu Laru. Voli da ide na bazen i da se druži u slobodnom vremenu sa prijateljima. Voli da vozi motor u slobodnom vremenu i Fatima za samo svojih 11 godina izgleda kao da ide i u srednju školu.
Pred Fatimom je veoma naporan posao i odgovoran. Treba naučiti jezik da bi mogla učiti druge predmete i ponijeti odgovarajuće znanje da bi mogla ostvariti svoje želje u budućnosti. A to je da bude doktor kako ona kaže za životinje sa ciljem da im pomogne i liječi, jer ih voli.

Nastavnica Zemira Gunic misli sve najljepše o Fatima. Da je veoma draga i pametna djevojčica i da brzo shvata i brzo uči.
Nadamo se da će Fatima Hrustic uspjeti savladati vještine bosanskog jezika i da će ostvariti sve svoje želje u budućnosti, što joj naravno i želimo, a i vjerujemo da će se ostvariti sve njene želje.

Dobro nam došla draga Fatima!

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.