Izdvajamo

Danas je, u Kozarcu, završena akcija proljetno čišćenje Kozarca, a organizator akcije je Savjet Mjesne Zajednice Kozarac. Ovom akcijom se želi pokazati da hoćemo zajedno da doprinesemo da naša čaršija i okolina bude ljepsa i urednija.
Danas je očišćena glavna ulica, autobuska stanica na magistralnom putu, i cesta prema Trnopolju do Hrnića. U školskom parku su, učenici OŠ Kozarac zasadili drveće.

Akciji se odazvalo 30-tak građana među kojima su bili učenici OŠ Kozarac, nevladine organizacije Planinarsko društvo Mrakovica, poljoprivrednic Agrarija Kozarac, Udruženje logoraša Kozarac, Vatrogasno društvo Kozarac, takođe privatnici, firma Rasadnik Čustić, frizerski salon Refka, te vrijedna raja.
Sakib Salkanović već duže vrijeme čisti put u Deri do Sedre. Ovih dana je zamolio Enesa Kahrimanovića, direktora Austroneta, da urade jedan plakat sa upozorenjem građanima da ne bacaju smeće na pored ceste. Enes je danas sa Sakibom postavio plakat kod Sedre.

"Kao svaki put i mnogo puta Austronet izlazi u susret kad se nešto radi u Kozarcu ili bilo gdje na teritoriji naše opštine Prijedor. Ovaj put me je Sakib Salkanović zamolio prije par dana, a pošto se radi danas čišćenje Kozarca i to smo danas uradili. Naša Kozara ovakva prirodna ljepota da se zaštiti od nas samih od ljudi. Dotle smo došli da nam je svijest jako mala, da moramo jedni drugima pisati, nemojte bacati smeće u svoje dvorište. Ovo je, naša majka, naše dvorište, naša kuća Kozara. Mi smo morali ljudima napisati, nemojte bacati smeće u svoje dvorište. I ovaj put smo izišli u susret i potpomažemo ovu akciju, čišćenje Kozarca. Nadam se da će koliko toliko svijest ljudi, kad pročitaju ovo, kliknuti upaliti i reći nećemo bacati smeće u svoje dvorište pred svoju kuću", kaza nam je Enes Kahrimanović.

Po završetku radova, Jasna Salihbašić je svoje učenike počastila pizzom, a poljoprivrednici sve učesnike akcije poslužili posebno ukusnim kotlićem.

Nijaz-Caja Huremović

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba