Izdvajamo

Piše: Alma Ćirkić/Alma Ćirkić/ Cromex doo

Pokrenuli smo nagradni izazov, pod imenom “EKO Izazov 2019”, zajedno sa 20-tak lokalnih privrednika sa područja naše opštine.
Izazov se sastoji od toga da se očisti određena lokacija i da se napravi fotografija stanja lokacije prije i poslije čišćenja. Fotografiju je potrebno objaviti u komentaru ispod objave na našoj FB stranici.
Želja nam je bila da podsjetimo lokalno stanovništvo na značaj očuvanja životne okoline, ali isto tako I da pokažemo da smo kao preduzeća, svjesni društvene odgovornosti koju imamo I da smo voljni da zajedno doprinesemo da naš grad bude ljepsi I uredniji. Ako tome dodamo da cemo na ovaj nacin pokusati mlade izvuci van, u prirodu I na sunce, korist je visestruka.
20 najuspješnijih učesnika biće nagrađeni od strane sponzora ove aktivnosti. To su lokalne firme:
Mesnica Čelić
Cafe Marina
Hit Taxi
Mala Stanica
Servis za čišćenje Delfin
Total Plus
Print design
East Code doo
Caffe Preduzeće
restoran Ćorda
pizerija Bentley
Pizerija OK
Nikić doo
Restoran Papa Joe
Ferum doo
Slatičarna Balkan
Lucky pri doo
Picerija Napoli
Restoran Le pont
ZR Branko Granit
SZR Aluterm
Mira AD

Alma Ćirkić/ Cromex doo


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.