Izdvajamo

Džemat Matrići pokreće akciju "Asfaltiranje puta kroz Matriće". Ovim putem se obraćaju svim svojim komšijama, sugrađanima, kao i drugoj raji koji žele i mogu pomoći ovu akciju.

Drage komšije i prijatelji,

Već duže vremena pričamo da bi i mi trebali pokrenuti akciju asvaltiranja naseg mjesta. Dok gledamo oko sebe primjere drugih mjesta i džemata koji slične akcije veoma brzo organizovaše i uspješno zaključiše mi ostajemo da provedemo još jednu godinu koristeći neprikladan put.
Dakle lijepo nam je čuti i vidjeti kad god se asvatira neki novi put u našem kraju, ali ovakvi primjeri treba da nam posluže kao putokaz da se svi snovi mogu ostvariti samo ako postoji volja za to, a najvažnija je finansijska volja jer bez nje nema ničega.

Svi grade asfalt zato što im treba - ne da na njemu žive - pa bi isto tako i nama asfalt bio itekako koristan. Najbitniji korak je da pokrenemo ovu akciju, ali da bi akcija bila uspješna moramo da se solidarišemo, da svi da u njoj učestvujemo, i naravno da je finansijski podržimo. Vjerovatno će nam nešto pomoći doći i sa strane kada naši prijatelji vide da mi imamo stvarnu namjeru da se organizujemo i sami sebi pomognemo, ali opet ističem to se neće desiti ako se mi ne povedemo vlastitim primjerom.
Uzaludno nam je čekati da nam neko sa strane izgradi ovo dobro mimo nas. Mnogi drugi su to odavno shvatili i zbog toga nisu više čekali nego su finansirali svoj asfalt iz vlastitog džepa.
Dakle vrijeme za asfalt je kako bi narod rekao sad ili nikad.

Vaše uplate-donacije možete uplatiti na račun broj 5514902554999427-primalac Senad Husić

Uplate iz inostranstva : SENAD HUSIĆ

UNICREDIT BANK AD BANJA LUKA

IBAN BA39 5514 9028 5500 0251

SWIFT: BLBABA22 SVRHA-UPLATA ZA ASFALT

Za sve informacije možete se obratiti:

SENAD HUSIĆ telefon 066/644-947

IZET CRNOLIĆ telefon 065/426-789

MIDHAD PIHIĆ telefon 065/585 958 ; Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Odbor za asfaltiranje puta džemata Matrići

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.