Izdvajamo

Centar za mlade „Kvart“ poziva nevladine organizacije, udruženja i građane/ke Prijedora da se odazovu akciji prikupljanja pomoći za migrante i izbjeglice koji se nalaze u Bihaću.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu, zimska muška obuća od 40 do 45 (prioritet su brojevi 42-43), nekvarljiva hrana bez svinjetine, vreće za spavanje, deke, zimska odjeća i sve što smatrate da bi migrantima moglo dobro doći u ovim hladnim danima. S obzirom na velike minuse i najmanja donacija izbjeglicama može olakšati boravak na otvorenom.

Akcija je otvorena do petka (21.12.2018.) najkasnije do 10h. Donacije se mogu dostaviti u prostorije Centra za mlade „Kvart“ na adresi Zanatska 13 od 10 do 16 časova.

Za više detalja o načinima doniranja i pružanja pomoći se možete obratiti putem maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona: 052/961-118.

SOLIDARNOST I HUMANOST SU GRAĐANSKE DUŽNOSTI.

Unaprijed se zahvaljujemo


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ