Izdvajamo

Uvaženi zemljaci, dragi sugrađani

Obraćamo Vam se u ime NVO «Glas Za Bosnu», koja je osnovana krajem 2015. godine kao podsekcija BKC Kula Küssnacht am Rigi u Švicarskoj. Više informacija o nama možete pronaći na našem facebookprofilu «glaszabosnu».

Jedan od glavnih sektora djelovanja ove neovisne, neprofitabilne i vanstranačke organizacije je motivisanje građana Bosne i Hercegovine da se pravovremeno registruju i glasaju na Izborima u Bosni i Hercegovini.

Kao što Vam je poznato ove godine, 7. oktobra, na programu su Opći izbori, pa Vas i ovim putem pozivamo da se na vrijeme, a najkasnije do 24. jula, registrujete kod Centralne izborne komisije BiH-e, kako bi mogli glasati.

Mnogi politički analitičari kažu kako su ovo najvažniji Izbori u postratnom periodu. Zato smatramo da je obaveza svakog državljanina Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje živi, da se registruje i glasa, i tako izvrši ovu svoju građansku dužnost i obavezu. Proces registracije i glasanja košta nas pola sahata našeg slobodnog vremena i nešto poštarine. To, priznat ćete, nije mnogo i mi mislimo da se ta investicija, svake dvije godine, svakako isplati.

Informacije vezane za proces registracije i potrebne formulare možete naći na web-portalu www.izbori.ba , a mi iz «Glasa Za Bosnu» Vam rado stojimo na raspolaganju u slučaju pitanja vezanih za registraciju birača.

Tim povodom možete nam se obratiti preko facebooka ili putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

U nadi da će te se u velikom broju odazvati ovom našem pozivu i registrovati se za ovogodišnje Izbore, sradačno Vas pozdravljamo i selamimo.

Vaš «Glas za Bosnu» «IZBORIMO SE IZBORIMA»

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović