Izdvajamo

IZA NAS JE JAKO USPJEŠNA GODINA!

Enes Kahrimanović, direktor “Austroneta”, izvozno orjentisanog preduzeća iz Kozarca kod Prijedora, 2015 godinu, za firmu koja se bavi proizvodnjom zaštitnih mreža, ocijenio je kao vrlo uspješnom.
-U odnosu na 2014. godinu proizvodnju smo povećali  za 7,8 odsto. U prošloj godini imali smo i značajna ulaganja, oko pola miliona maraka, u novu proizvodnu halu koju planiramo u rad pustiti u drugoj polovini ove godine. Imamo zagarantovano tržište u kojem proširujemo uslužni dio vezan za pranje i čišćenje “Soliday” jedara koja smo ranije plasirali na tržište EU.

I to bi trebalo biti aktuelno u drugoj polovini ove godine- kazao je Kahrimanović koji  je u prošloj godini  dobio priznanje  menadžer godine srednje i jugoistočne Evrope, dok je  kompanija na čijem je čelu  dobila laskavo priznanje od Evropskog pokreta za BiH, kao evropski odgovorna kompanija u 2015. godini.
Inače Kahrimanović priznaje da je mnogo dobrih stvari prepisao iz austrijskog  poduzetništva i da to primjenjuje u “Austronetu” koji je i osnovan s austrijskim kapitalom.
-Počev od uslova za rad, uređenja okoliša i zaštite životne sredine, politike kvaliteta proizvoda, odgovornosti radnika čiji je dobar rad  stimulisan i nagrađen- kazao je Kahrimanović  i dodao da je 75 zaposlenih u “Austronetu” uz dvanaestu platu, dobilo i regres a i mnogima nezamislivu 13. platu.

Tekst:avaz
Foto: Nijaz-Caja Huremović/ Kozarac.eu

 

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....