Izdvajamo

U organizaciji Islamske Zejenice Kozarac i BKC Kula, sinoć je na stadionu Bratstva održan humanitarni koncert pod nazivom "Eso Balić i prijatelji za Fond Solidarnosti" u kojem su učestvovali Eso Balić i njegovi prijatelji, poznata imena sa muzičke scene Kozarca i drugih krajeva BiH, KUD Kozara, kao i nekoliko horova ilahija i kasida.

Koncert je bio u duhu bajrama, a na njemu su se izvodile ilahije i kasidi, te sevdalinke, nekoliko igara mladih iz KUD "Kozara" Kozarac.

Sav prihod je namijenjen za humanitarne svrhe koje se realiziraju putem  Fonda solidarnosti, kojim rukovodi Medžlis IZ-e Kozarac.



Velike vrućine su doprinjele da je posjeta bila manja od očekivane, po mojoj procjeni oko 1200 posjetilaca. Takođe zbog vrućine kašnjenje sa početkom koncerta, bilo je opravdano.



Učesnici na ovom koncertu, pored Ese Balića, bili su: Vehid Gunić, Ferid Avdić, Dedo Balić, Vasif Bešić, Emir Blažević, Nisvet Delić-Delija.Enes Garibović,Šerif Haskić, Zijo Kasumović, Samira Kasumović, Amila Memić,KUD Kozara, Ahmed Hašić, Hor Ilahija i Kasida...

Nijaz-Caja Huremović


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)