Izdvajamo

Danas 07.03.2015.godine uoči praznika 8.Mart učenici Osnovne Škole "Kozarac", su posjetili dom za starija i iznemogla lica "ENEA" u Kozaruši. Učenici su pripremili program kako bi usrećili i razveselili stanovnike doma. Dočekani su sa oduševljenjem svih prisutni, kako stanovnika tako i radnika ovog doma.

 



Direktor doma, Smail Forić je poželio dobro došlicu učenicima i nastavnicima. Naglasio je da: "Učenici dolaze da na neki način uvesele i pokažu da stanovnici doma nisu zaboravljeni od familije, od društva u kojem jesmo ovdje u Kozarcu, od vaših kozarčana i njihova djeca će vas danas zabaviti", rekao je Forić.



Zatim se u ime stanovnika doma zahvalio djeci što su tako lijep program pripremili i njihovim nastavnicima. Nada se da će i sljedećih godina, učenici posjećivati ovaj dom i uveseljavati stanovnike doma.

Direktor Mujčić je pozdravio stanovnike u ime učenika, nastavnika i cijelog osoblje OŠ "Kozarac". "Drago mi je da sarađujemo. Prošle godine smo bili tu, evo i ove, a nadam se da ćemo i idućih godine dolaziti i uveseljavati sve vas ovdje. U svako slučaju vi niste zaboravljeni ni od društva, uvjek smo tu da pomognemo" kazao je Mujčić.
Zatim je ženama stanovnicama doma čestitao i poželio sretan 8.Mart.


Učenici su izveli program koji je sve prisutne razveselio, nasmijao, a bilo je i suza.
Ja sam malo razgovarao sa stanovnicima, a jedna osoba me pitala može li ona pozdraviti svoju familiju. Odlučim da napravim malo videa sa priredbe i razgovora sa stanovnicima.


Nisam  pravio razgovor sa vlasnikom doma Emirom Dautovićem ili direktorom Forićem, a ni sa nekim od osoblje. Mislim da su stanovnici dovoljno rekli.

Na kraju, vlasnik doma Emir Dautović mi reče, da je dom dosta popunjen i da sad ima mjesta  u dvokrevetnim sobama. Zdovoljan radom doma, stanovnicima i radnicima.

Na kraju je poželio svim ženama svijeta sretan 8.Mart.

Nijaz - Caja Huremović

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.