Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Ima povoda, duga priča...
Mi. Srbi, ne bismo bili Srbi kada apsolutno svim stvarima, ali baš svim i onim koje nas se ne tiču (šutnja je samo kad ,,nas se tiče,,), pa i onima koje nisu samo naše, nego opšteljudske - ne bismo udarili pečat naše „posebnosti“. Tu, da kažem, ni pravoslavlje nije izuzetak.
Izgleda da nam je i ono bilo isuviše univerzalno, isuviše, božemeprosti, globalističko, pa smo uvodeći ostatku pravoslavne vaseljene nepoznate običaje - krsne slave i paljenje badnjaka. To mi se posebno sviđa. Ne šalim se. Ukorjenilo se to, pa neka traje. Nikakva korist, ali nikakva ni šteta.
Međutim, meni se tu posebno sviđa javno loženja badnjaka.
Jedna je stvar kada badnjak u toplini svog doma naloži srpski domaćin (sve bogougodno klikćući - koliko varnica, toliko parica) sasvim je druga stvar kada se u crkvenim portama nalože gigantske lomače i kada se tik uz lomaču pristave kazani u kojima se kuva rakiještina.
To mi se u stvari sviđa - lomača.
Još uz prisustvo crkvenih, političkih i biznis – elitnih ,,jedinica,,. Mada ni pripadnika zločinačkih ne fali...
A ponajbolje bi postupili da paljenje logorskih vatri prepuste izviđačima, a da se sami pozabavi obnavljanjem gradiva. I ponovnim prelistavanjem svoje skorije istorije. Recimo, (kao krpelj sam...) u Prijedoru...
Kad su na svojoj teritoriji, okružen klimoglavcima, Kusturicom i sličnom felom, među preplašenim narodom koji ne smije da zine od straha – Mile Dodik i ,,politička elita,, izgleda kao nekakav ozbiljan faktor koji na RTRS zna šta radi, njihovo kurčevito insistiranje da će se Bosna raspasti (mirnim putem), a da će oni, dok svi bud (u) - emo u govnima, u bijelom odjelu, proglasiti nezavisnost ove Genocidne Tvorevine – jer mrze Sarajevo, mrze Bosnu, mrze Bošnjake, mrzi sve – utjeruje teror među veselim Srbima čije ludilo radi na papučici propagande; što luđe, to bolje!
Dragi moji prosrpski političari, nisu svi ,,protivnici,, koji će te ljubiti i jezikom lizati kao Emir Kusturica; nije to Boris Tadić koji će vas maziti i tetošiti i podržavati stiskom u međunožju, nije to Vojislav Koštunica (dobro on više nije aktuelan, ali ni Vučić nije bolji, sve sa Tomom) koji će se nag skinuti čim čuje da je Dodik krenuo iz Banjaluke, nisu to Dveri srpske koje su oralno spremne da Mileta zadovolje u bilo kojem saobraćajnom sredstvu, nije to SRS koji će šešeljevskim seksom, analnom sjekirom, izraziti svoju polnu ljubav glede voljenog Mileta.
Iz VAS ne govore samo Radovan ili Ratko, već zagrobni Milošević – groteskno glupo, sa izrazom lica djeteta uhvaćenog u krađi tokom genocida. Ali ukus krvi, ukus rata i ukus genocida ostaje kao najstrašnija emocija poraženih i razbijenih u svim kategorijama (vidi samo pod Prijedor i Tomašica !!!).
Našem predsjedniku Mili Dodiku u svakom istupu (i kad ćuti, što je rijetko) i onim oko njega Marku, Petru, Draganu i inim... uspjeh da u svom RS feudu – pod kontrolom drži narod, medije, opoziciju, biznis partnere i svoje tjelohranitelje – ogolilo se već u prvih par mjeseci ,,nove vlasti,,. Sve se pokazalo u pravom svjetlu: bahato, osiono, ekstremno glupo i priglupo, srboidno napaljeno i diktatorski nervozno; slika i prilika Šumskog Rajha nastalog na genocidu.
Kratko: nokautirani od strane samih sebe i onih koje su stvorili, svojih ličnih ,,Frankenštajna,,
Ukratko: Ni vi u drugom blenitetu niste ništa bolji, niti drugačiji. Da, vas čujem...
Pozdrav od bosankog ženskog polnog organa (samo da VAM uštedim na komentarima).

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak