Izdvajamo

Obavještavamo porodice civilnih žrtava koje su ove godine identifikovale nestale najbliže srodnike da ukoliko nisu do sada nigdje ostvarile statusna prava civilnih žrtava rata iskoriste svoje pravo i podnesu zahtjev kod Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Prijedoru.

Iako je prvobitni rok za predaju zahtjeva istekao 31.12.2007.godine na osnovu Zakon o zaštiti civilnih žrtava rata Republike Srpske, člana 33. stav 4, zahtjev se iznimno može podnijeti ''u roku od jedne godine od dana ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka nestalog.''

Pozivamo članove porodica koje nisu do sada pokretale proceduru da ostvare pravo (ili su propustili prvobitni rok) da se obrate u kancelariju Udruženja Prijedorčanki ''Izvor'' (ul. Muharema Suljanovića 23, Prijedor) kako bi dobili dodatna upustva o potrebnoj dokumentaciji. Uslov je da posjeduju važeću ličnu kartu izvađenu u Prijedoru. Pravo po Zakonu mogu ostvariti bračni drug, djeca (ukoliko su nastavili redovno školovanje i nakon punoljetnosti) i roditelji.


Udruženje Prijedorčanki ''Izvor''

 

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...