Izdvajamo

Udruženje Prijedorčanki ''Izvor'' vrši dopunu evidencije članova porodica civilnih žrtava rata sa područja Prijedora.
Namjeravamo da utvrdimo preciznu evidenciju djece koja su kao maloljetna ostala bez jednog ili oba roditelja. U obzir dolaze djeca u ratu ubijenih Prijedorčana kao i onih kojima se roditelji još vode kao nestale osobe.
Pozivamo roditelje i djecu ubijenih roditelja da nam dostave sljedeće podatke:

Ime i prezime ubijenog ili nestalog člana porodice. Imena njihove maloljetne djece, njihov pol i godinu rođenja. Informaciju da li su ostvarili bilo kakva statusna prava na osnovu ubijenih roditelja. Prijeratnu i sadašnju adresu stanovanja, stepen obrazovanja i status zaposlenosti.

Evidencija se odnosi na svu djecu ubijenih roditelja sa područja Prijedora bez obzira na sadašnju adresu boravka i državljanstvo. Podaci i istraživanje će koristiti za izradu programa podrške osobama koje budu obuhvaćene evidencijom.

Udruženje Prijedorčanki ''Izvor'' će voditi računa o diskreciji dostavljenih podataka. Podatke možete dostaviti putem Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili direktno u kancelariji Udruženja na adresi: Muharema Suljanovića 23, Prijedor.

 

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.