Izdvajamo

Grad Prijedor sutra bi trebalo da dobije novi grb, koji će po obliku i znamenju biti istovjetan predratnom grbu grada, ali će podloga grba biti u bojama zastave RS.
Odbornici Skupštine grada Prijedora sutra bi trebalo da usvoje odluku o promjeni Statuta grada kojom će biti određen novi grb, budući da je Ustavni sud Republike Srpske još početkom 2006. godine za Odluku o simbolu tadašnje opštine Prijedor i za Statut tadašnje opštine Prijedor utvrdio da nisu u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

Inicijativu za ocjenu ustavnosti grba Prijedora Ustavnom sudu Republike Srpske u aprilu 2003. godine podnio je tadašnji odbornik Skupštine opštine Prijedor Muharem Murselović, navodeći da grb Prijedora ne štiti identitet Bošnjaka i Hrvata, kao konstitutivnih naroda, već samo interes jednog naroda, srpskog, budući da sadrži ocila.

Umjesto dosadašnjeg znaka "četiri es", u prijedlogu novog grba našao se simobol koji predstavlja sunce kao izvor života i spomenik na Kozari koji asocira na velike žrtve, patnje i stradanja, ali i velike pobjede jedne generacije i put u svijetlu budućnost prenosi Srna.

Ostatak grba jednak je dosadašnjem i sadrži simbole planine Kozare i rijeke Sane i rascvjetalo početno slovo imena grada.

 

Prijedor24.com

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic