Izdvajamo

Večeras sam prošetao kroz Kozarac i glavna ulica, a i sokaci su bili pusti. Nigdje žive duše, samo poneki pas ili mačka pretrče ispred mene. Tri kozaračka restorana su bili puni i nekako posebno bučni. Žene Kozarca su slavile njihov dan 8.mart. Ja sam,uz saglasnost vlasnika sva tri restorana, prošetao kroz sva tri restorana i napravio sljedeće fotografije.

Neću pisati kako je bilo u kojem restoranu, jer siguran sam da će fotografije sve da kažu. Ipak samo jedna konstatacija, svugdje je bilo lijepo i štimung je bio posebno dobar. Šta reći, ovako se vesele i slave žene Kozarca. Slijedeće fotografije sam napravio u restoranu "Neira"

 

8. mart, Dan žena, je globalno proslavljanje ekonomskih, politickih i socijalnih dostignuca svih žena. Poceo je kao politicki dogadaj a postao je dio kulture mnogih zemalja širom sveta. Danas, u moderna vremena, taj dan je izgubio politicki znacaj i postao datum kada muškarci poklonima pokazuju ljubav i poštovanje prema ženama koje ih okružuju.

"Lijepe žene su stvorene za muškarce koji nemaju mašte, a pametne za one koji nemaju sreće!

"Žene uglavnom slabije posluju od muškaraca. To je zbog toga što nemaju žene za savjetnike.

"Oni koji o ženama uvijek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno. Oni koji o njima samo loše govore, ne poznaju ih nikako."

"Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovoga svijeta."

Zatim sam svratio u restoran "Gold"

Iako ljubav i zahvalnost treba pokazivati tokom cijele godine, ovaj dan ima neku posebnu draž.
Obradujte na ovaj dan vaše djevojke, supruge, majke, sestre, nane (…), jer one su cesto razlog našeg osmijeha svakoga dana

Na kraju sam otišao i u restoran "Stara Bašta Kozarac"

“Žena je nastala od muškarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada. Nastala je od njegovog boka da mu bude jednaka! Ispod ruke da bude zašticena i pokraj srca da bude voljena!”

Na kraju su neki  završili na stolovima i stolicama.

"Lijepa žena uvijek je u pravu."

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011