Izdvajamo

 

U Prijedoru je danas zvanično otvorena nova zdravstvena ustanova, Specijalistički centar “Dr Predojević”.

Novom zdravstvenom ustanovom u gradu na Sani rukovodiće ljekar subspecijalista gastroenterohepatologije Goran Predojević.

On je najavio da će u Specijalističkom centru raditi veliki broj dokazanih stručnjaka iz različitih oblasti medicine a sve sa ciljem pružanja vrhunske zdrastvene usluge.

-Osnovne djelatnosti će biti gastroenterologija, pedijatrija i kardiologija, a kao saradnici će raditi stručnjaci iz zdravstvenih ustanova iz okruženja i regije odnosno susjednih država. Izdvojio bih profesoricu Biserku Rešić, neuropedijatricu koja radi u Splitu, a ovdje će dolaziti često i raditi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali planiramo da radi i određena predavanja i edukacije. Što se tiče gastroenterologije, radiologije, ultrazvuka koje koriste kardiolozi i radiolozi, imamo najsavremenije uređaje koji se trenutno mogu naći na našem tržištu – rekao je Predojević.

Pedijatar Slavica Popović izjavila je da će od oktobra roditelji djece do sedam godina moći da svoje mališane registruju i u ovoj ustanovi da imaju zdravstvenu zaštitu posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

-Izborom našeg Specijalističkog centra, odnosno mene kao pedijatra u ovoj zdravstvenoj ustanovi i svih konsultanata koji će dolaziti iz različitih oblasti pedijatrije biće omogućeno liječenje kao i u svim zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovoro sa FZO RS – rekla je Popovićeva.

Osim doktora specijalista koji će raditi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, njenom zvaničnom otvaranju su prisustvovale i kolege te zvanice iz društveno-političkog života Prijedora, među kojima je bio i gradonačelnik Slobodan Javor sa saradnicima.

Sve usluge na jednom mjestu: gastroenterologija, interna medicina, pedijatrija, kardiologija, radiologija, laboratorija, neurologija, nefrologija, anestezija, dijabetologija, nutricionizam, reumatologija, psihologija/psihoterapija, otorinolaringologija.

ZU Specijalistički centar “Dr Predojević” se nalazi u Radničkoj ulici (preko puta teniskih terena TK “Dr Mladen Stojanović).

Radno vrijeme je od 08:00 do 16:00 časova (radnim danom) i od 08:00 do 14:00 časova (subotom)

Sve informacije možete dobiti putem kontakt telefona 052/242-578 i 066/187-887 a možete se obratiti i putem e-mail adrese – Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tekst i foto – prijedordanas.com

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović