Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 09.05.2023. godine oko 14,10 časova prijavljeno je da se na magistralnom putu Kozarska Dubica - Gradiška u mjestu Jošik dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem motocikla sa kolovoza.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovao D.K. iz Prijedora upravljajući motociklom marke “BMW“, koji je prilikom slijetanja motocikla sa kolovoza smrtno stradao.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuje se vozačima motocikala i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju ograničenja brzine kretanja i zakonsku obavezu korištenja zaštitne opreme.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."