Izdvajamo

 

Danas je, u organizaciji Udruženja "Kozaračka Pramenka", u Kamičanima održana druga manifestacija "Izložba ovaca i sitne peradi". Izuzetno uspješna manifestacija sa 24 izlagača iz Kozarca, Prijedora, Sanskog Mosta, Nove Bile, Bužima, Kladuše, Banja Luke...

"Prošle godine stvorila se ideja o izložbi i ideju smo pretvorili u prvu izložbu ovaca i peradi na ovom prostoru, koja je bila uspješna i pokazala da postoji potreba za izložbom ovog tipa. Primarni cilj izložbe je da razmjenimo iskustva o uzgoju ovaca i peradi, na taj način unaprijedimo poljoprivrednu proizvodnju, ali cilj je i da se upoznaju i druže uzgajivači ne samo sa područja grada Prijedor nego šire regije".Kazao nam je Emso Balić, predsjednik organizacionog odbora.

 

Najmlađi učesnik, Nedim Bešić, ima 14 godina i dolazi iz Kozarca (Hrnići). Najstariji učesnik je Sulejman Balić, 64 godine i dolazi takoder iz Kozarca.

Dosta velik broj posjetilaca su uživali i u dobroj jagnjetini koju su pripremili Edin Alić i Jasmin-Jasko Softić, zatim jelo i piće koje su služili Restoran "Stari grad", Merima iz Zenice se brinula za muziku uživo i dobru pjesmu. KUD Kozara Kozarac su odigrali par igara, a zatim sa posjetiocima odigrali jedno kolo i ovaj put pokazali da su poželjni na svakoj manifestaciji.

 

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu