Izdvajamo

 

Na tom lokalitetu do sada, pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe za koje se prema prikupljenim informacijama, pretpostavlja da pripadaju žrtvi iz proteklog rata, navode iz Tužilaštva BiH


Na području Prijedora provodi se proces ekshumacije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

"Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine nalazi se na lokaciji Vidovići-Kozarac u općini Prijedor, gdje po nalogu postupajućeg tužioca koordinira rad ovlaštenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka", saopšteno je iz Tužilaštva.

U saopštenju se navodi da su na tom lokalitetu do sada, pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe za koje se prema prikupljenim informacijama, pretpostavlja da pripadaju žrtvi iz proteklog rata.

Na ekshumaciji su prisutni obducent sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) u BiH, potrebni radnici i mehanizacija, te policijski službenici Policijske uprave Prijedor.

"Nakon ekshumiranja, iz posmrtnih ostataka bit će uzet uzorak za DNK analizu i utvrđivanje identiteta nestale osobe, a posmrtni ostaci bit će prevezeni u KIP Šejkovača, kod Sanskog Mosta, do okončanja procesa identifikacije", dodaje se u saopštenju.

AA

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....