Izdvajamo

 

Predsjednik Skupštine grada Prijedor danas je organizovao prijem za članove KUD-a "Kozara" iz Kozarca.

Povod prijema je bilo nedavno učešće ovog Kulturno umjetničkog društva na Međunarodnom festivalu folklora "Saraj 2022" koji je održan u Skoplju u Makedoniji. Na festivalu su osim dva KUD-a iz Makedonije učestvovali i KUD-ovi iz osam drugih zemalja. KUD "Kozara" je bio jedino pozvano društvo iz Bosne i Hercegovine. Vođe ovog puta su bile Mirjana Joldić, Aida Alić i Hamdija Joldić.

" Izuzetno velika čast nam je bila da predstavljamo državu i naš Prijedor na ovom velikom festivalu. U sklopu posjete Skoplju imali smo i prijem kod gradonačelnika. Za domaćine imamo samo riječi hvale za gostoprimstvo i organizaciju festivala te smo ih pozvali da posjete Prijedor i učestvuju na našoj smotri folklora. Želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način pomogli naš odlazak u Makedoniju, a i da se zahvalimo gradonačelniku Prijedora, Slobodanu Javoru i predsjedniku Skupštine grada, Mirsadu Duratoviću, za finansijsku pomoć za odlazak na festival." izjavili su članovi KUD-a "Kozara".

" Grad Prijedor je uvijek podržavao promociju i čuvanje kulture i tradicije našeg kraja, rad naših KUD-ova a naročito kada se radi o učešću na međunarodnim festivalima. Članovi naših KUD-ova su svojevrsni ambasadori našeg Prijedora, promotori njegove kulture, tradicije i običaja ali zasigurno se svaka prilika iskoristi i za promociju turističkih potencijala Prijedora. Iz tog razloga Gradska uprava će i dalje stajati uz naša društva i podržavati njihov rad.", izjavio je predsjednik Duratović.

prijedorgrad.org

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak