Izdvajamo

 

Saopštenje za javnost

Ovim putem oštro osuđujem i ograđujem se od jučerašnje privatne objave zamjenika gradonačelíška Prijedora Žarka Kovačevića, na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ističem da izneseni stav nije niti će biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo lično mišljenje gospodina Kovačevića.

Poštujući podjednako praznike svih građana Prijedora, iskreno i od srca sam uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti želeći im sretan Uskrs.

Kako sam juče i naveo u svojoj čestitci, praznični dani su tu da nas ponovo i iznova podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti, te da svi zajedno treba da budemo na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad.

Još jednom napominjem, Prijedor je grad koji može da posluži kao primjer suživota, mira i tolerancije jer svi mi svakodnevno radimo na tome, zbog čega sam vrlo ponosan.

Svi lični stavovi, izgovoreni javno, a ako dolaze od strane osoba koje obavljaju javnu funkciju ukoliko vrijeđaju nekog ili nešto, naići će na osudu mene lično, ali i Gradske uprave Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora
Slobodan Javor

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.