Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 16.01.2022. godine oko 02,20 časova prijavljeno je da se na regionalnom putu Novi Grad-Karan u mjestu Bojišta dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem vozila sa kolovoza kom prilikom je jedno lice smrtno stradalo, dok je drugo lice zadobilo teške tjelesne povrede.

U prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice M.O. iz Novog Grada upravljajući vozilom marke „Golf“ koje je prilikom slijetanja vozila zadobilo teške tjelesne povrede, dok je suvozač u vozilu S.G. iz Novog Grada smrtno stradao.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju kolovoza i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.