Izdvajamo

 

Prijedor, Hambarine, 05.11.2021.godine
REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ZASEOKU MULALIĆI
Ovih dana započela je rekonstrukcija vodovodne mreže u zaseoku Mulalići, MZ Hambarine. Sredstva za realizaciju obezbijedili su Grad Prijedor i Federalno ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice FBIH. Uskoro kreću radovi i u zaseocima Pađeni i Horići. U ponedjeljak (08.11.2021.god) trebala bi biti kompletirana dokumentacija i sve neophodne saglasnosti za prekop uz magistralni put Prijedor-Sanski Most a u svrhu izvođenja radova na izgradnji vodovoda u MZ Čarakovo , zaseok Gornje Polje.

FB Mirsad Duratović

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ