Izdvajamo

 

Obavještavamo građane grada Prijedora da će u periodu od 16. do 19. ovog mjeseca šire područje grada biti izloženo obilnijim padavinama.

Po podacima HMZRS procijenjena količina padavina kretaće se od 80 do 130 lit/m2.

Obzirom da je trenutni nivo vodostaja svih vodotoka na području grada na svom minimumu, da je zemljište suho i da je nivo podzemnih akumulacija vode veoma nizak, očekujemo da će se značajan nivo padavina ravnomjerno apsorbovati u tlo, pogotovo u petak i subotu kada se očekuje oko 30 lit/m2.

Eventualni problemi sa bujičnim vodotocima, kada tlo već bude zasićeno vlagom, mogu se očekivati u nedjelju u poslijepodnevnim časovima i u toku noći na ponedjeljak, kada je predviđeno dodatnih oko 70 lit/m2 padavina.

Tada bi postojala mogućnost izlivanja iz korita manjih bujičnih vodotokoa.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora će u kontinuitetu pratiti situaciju na terenu, a u slučaju potrebe građani se mogu javiti na besplatne kratke brojeve telefona 121 i 123 i obavjestiti nadležne službe o stanju na terenu i potrebama za pružanjem eventualne pomoći.

Komandant Štab za vanredne situacije grada Prijedora
Dalibor Pavlović

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.