Izdvajamo

 

Privredna komora Republike Srpske prijedorski „Austronet“ uvrstila je među tri najbolja srednja privredna društva u prošloj godini u Republici Srpskoj. Značajnim priznanjem zadovoljni su i radnici, koji ističu da se ne mogu požaliti na uslove rada i primanja. Vlasnik i direktor firme, Enes Kahrimanović, kaže da im je priznanje veliki motiv i podstrek za budući rad i proširivanje proizvodnje.

U prošloj godini, u vrijeme pandemije, Austronet nije prekidao proizvodnju, već je u segmentu sunčeva jedra i zaštita od sunca, povećao za 28 procenata. Pored toga, program proizvodnje obuhvata zaštitne mreže za teniska igrališta, građevinarstvo, poljoprivredu, domaćinstva.Uglavnom, sva proizvodnja ide na zapadnoevropsko tržište. Austronet zapošljava 150 radnika i u vrijeme pandemije niko nije dobio otkaz.

U okviru projekta promocije domaćih proizvoda, „Naše je bolje“, među pet najuspješnijih u Republici Srpskoj u prošloj godini, Privredna komora uvrstila je i prijedorski „Grosist“, preduzeće koje se bavi izradom drvenih kuća.


KV

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...