Izdvajamo

 

Agencija lokalne demokratije Prijedor od decembra mjeseca realizuje projekat “Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost” u kojem su organizovali niz radionica za mlade, od kojih je jedna namijenjena izradi murala.

U ovim radionicama mladi su se upoznali sa jedinstvenim naslijeđem, inspirisali se prošlošću i razvijali svoje likovne vještine. Između ostalog, učili su i da oslikavaju murale.

Mladi su oslikali tri mini murala, na tri lokacije, u Prijedoru to je “Ljetna bašta”, u Ljubiji zgrada gdje se nalazi Omladinski centar Ljubija i U Kozarcu na fasadi zgrade mjesne zajednice Kozarac.

Ovim programom mladi su dobili priliku da kroz teorijsko, praktično i kreativno učešće, upotpune opšte znanje iz istorije i jasnije razumiju sredinu u kojoj žive. Takođe, da usvoje osnovne pojmove likovne kompozicije, timskog rada.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak