Izdvajamo

 

U Prijedoru je Dom zdravlja pozvao starije osobe od 65 godina koje žive na području ovog grada da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv Kovida 19.

Naveli su da će broj telefona za prijave biti aktivan od sutra.

– Potrebno je da se osobe iznad 65 godina života koje žele da se vakcinišu i time se zaštite od zarazne bolesti Kovida 19 prijave u Dom zdravlja Prijedor na broj telefona 052/237-127 u periodu 7.30 do 15 časova, a koji će biti aktivan od 12.03.2021. godine – naveli su iz Doma zdravlja.

Dodaju da se zainteresovani mogu prijaviti i uz pomoć aplikacije koja je dostupna na linku www.dzprijedor.org.

– Stanovništvo iz navedene starosne grupe koje je registrovano u privatnim ambulantama porodične medicine prijavljuje se izabranom doktoru porodične medicine, koji će podatke o osobama zainteresovanim za vakcinaciju dostaviti Domu zdravlja Prijedor – saopštili su iz Doma zdravlja.

Objašnjavaju da će stanovnici koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biti pozivani od strane Doma zdravlja Prijedor, kada će im biti pružene informacije o mjestu i vremenu obavljanja vakcinacije.

– Istovremeno obavještavmo stanovništvo grada Prijedora da će se nakon vakcinacije ove prioritne grupe stanovništva sprovoditi i vakcinacija ostalog stanovništva zainteresovanog za vakcinaciju – zaključuju iz ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Srpskainfo

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).