Izdvajamo

 

Mirsad Hadžikadić predsjednik Platforme za progres sa saradnicima Aleksandar Eskić podpredsjednikom stranke i Samra Turčinhodžić predsjednica regije Vrbas, posjetio je danas farmu Arifagić u Kozarcu.
Razgovarali su i obišli farmu sa vlasnikom, Jusufom Arifagićem, Kozarčaninom koji se nakon povratka iz Norveške, odlučio pokrenuti uzgojno-selekcijski centar za norveško crveno goveče.

"Velika je čast i zadovoljstvo bilo razgovarati sa uspješnim privrednikom koji je odlučio da se iz Norveške vrati kući u Kozarac.
Jusuf Arifagić je, uprkos svim preprekama koje su posljedica našeg sistema i odnosa prema privrednicima, napravio biznis za proizvodnju mlijeka svjetskog kvaliteta i razmjera. Hvala mu na gostoprimstvu i znanju koje mi je prenio.
Ostaje mi neshvatljiva činjenica da su vlasti nezainteresovane za maksimiziranje mogućnosti proširenja biznisa i dodatnog zaposlenja.
Trenutna vlast guši privredu i mogućnost zaposlenja u Bosni i Hercegovini.
Radujem se mogućnosti da sa Jusufom ponovo razgovaram o rješenjima za probleme u našoj državi".Kazao je Hadžikadić.

"Ovo je velika stvar, ali nažalost čujemo da nema adekvatne podrške lokalne zajednice i podrške države da bi se ovo nastavilo razvijati, onako kako je zamišljeno. Jedostavno da se iskoriste potencijali koji su tu na raspolaganju. To je ono što žalosti i to je ono što bi bila i neka naša uloga, da prepoznamo ovakve ljude i da pružimo punu podršku u razvoju". Kazao nam je Aleksandar Eskić

Jusuf Arifagić poručuje svim kozarčanima: Pokušajte razmisliti šta je to sto mi zajedno možemo učiniti za naš Kozarac, jer samo svi zajedno možemo donijeti odluku, želimo li Kozarac, treba li nam kozarac, ima li budućnost, a budućnost Kozarca ne smije biti dovedena u pitanje.

Nijaz-Caja Huremović

 

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić