Izdvajamo

Poštovani Kozarčani i Kozarčanke,

obavještavamo vas da je bankovni račun Humanitarne Organizacije Kozarac konačno otvoren. Drugi administrativni radovi kao Web-stranca, plačanje preko PayPal I Westerunion-a se privode kraju i biti će sve informacije uskoro objavljene. lzmedu ostalog nam se dodatno možete obratiti putem naše nove E-Mall adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. gdje nam možete poslati Ispunjene formulare ZahtJev za pomoć također kao i sve dodatne podatke, pitanja i slično.

PrImalac: HUMANITARE ORGANISATION KOZARAC

Naziv banke: Raiffeisen Bank Region VockIabruck

IBAN: AT92 3471 0000 0216 4176

BIC: RZOOAT21L710

Broj i iznos uplata unutar EU (EWR) zemalja su neogranIčeni bez Ikakvih dodatnIh troškova.
Prilikom uplačivanja izvan EU (EWR) zemalja, molimo vas da uzmete u obzir troškove koje naplačuje naša banka za ulaz novca i svakako troškove vaših banaka.

Cilj su nam redovne mjesečne uplate po 10 Eura, kako bl kontinuirano mogli sprovodlti akije. Za sve koji žive izvan EU (EWI, zemalja polugodišnje iIi godišnje uplate su vjerovatno povoljnije rješenje.

Radni Tim predlaže a vi sami odlučite da po mogučnosti uplatimo i za 2020 godinu, cijei iIi dio iznosa kako bi mogli brzo započeti sa našom prvom akcijom pomoč ugroženima. Od januara 2021 krečemo sa redovnim mjesečnim, godišnjim ili polugodišnjim uplatama.


lako smo rasuti po cijelom svijetu imamo priliku da se opet na jedan važan način ujednimo. Da dokažemo svima da smo jaki i složni, da smo čista i plemenita srca, da svoj Kozarac, svoje ognjište vollmo i nikad ne zaboravimo.
Dokažemo da nas ima i da smo sprerni raditi za bolju budučnost našeg rodnog mjesta i ujedno biti primjer ostalima koji djele našu sudbinu.

Budimo humani.

Srdačno vas pozdravlja,
Vaš Radni Tim — H.0 Kozarac

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....