Izdvajamo

Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske odobrila je Marku Stjepanoviću objavljivanje ponude za preuzimanje Hotela Prijedor a.d. Prijedor, izvještava Indiaktor.ba

Stjepanović je vlasnik 53,16 posto akcija u Hotelu Prijedor, a sa njim zajednički djeluje društvo Trgopromex d.o.o. Mrkonjić Grad koje posjeduje 20,0 posto akcija, tako da zajedno imaju 73,18 posto akcija.

Stjepanović je zaključio ugovor sa Trgopromexom o raspodjeli deponovanih akcija po kojem će nakon izvršenog plaćanja steći vlasništvo nad svim deponovanim akcijama Hotela Prijedor u postupku preuzimanja.

Cijena akcija u ponudi za preuzimanje biće 0,37 KM po akciji, odnosno ukupno za preostale akcije 248.055,40 KM.

Toliki iznos ponudilac je deponovao na posebnom računu Nove banke kao depozit za plaćanje deponovanih akcija.

Hotel Prijedor ima 105 akcionara, a osim Stjepanovića i Trgopromexa najveći su Đuro Subašić sa 16,29 posto i Milivoj Stojičić sa 3,33 posto.

indikator.ba

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011