Izdvajamo

U Kozarcu u ulicama Rade Kondića i Omladinskoj te u Trnopolju zaseok Matrići danas su počeli radovi na rekonstrukciji dvije ulice i asfaltiranja puta. Radove finansiraju Grad Prijedor i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, a u Matrićima veći dio učestvuju građani.

Gradonačelnik Milenko Đaković izjavio je: "U ovo predizborno vrijeme rekonstruiše se vrlo velik broj ulica i asfaltira se vrlo velik broj ulica širom grada Prijedora. Ovog trenutka se radi oko 50 saobraćajnica koje se rekonstruišu i iznova asfaltiraju. Tako da je to jedan veliki građevinski poduhvat u kojem učestvuju mnogi. Najveći dio posla od toga radi grad Prijedor, a u dijelu grada u kojem pripada i Kozarac i Trnopolje, to je u saradnji grada Prijedora i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH".

Dragutin Rodić kandidat za Gradonačelnika Prijedora izjavio je: "Mi smo danas u Kozarcu sa razlogom da vidimo kako teku radovi na rekonstrukciji ove dvije ulice ali i iz drugih razloga, da porazgovaramo građenima Kozarca. Da se upoznamo sa aktuelnom situacijom i to je vrlo bitno u ovo predizborno vrijeme, da razmjenimo stavove i mišljenje.

Mesud Trnjanin Predsjednik SDA stranke Prijedor je izjavio: Organi SDA stranke su oficijalno podržali kandidaturu Dragutina Rodića za gradonačelnika Prijedora i ovaj put pozivamo sve građane da 15 novembra ili oni koji glasaju putem pošte da zaokruže Dragutina Rodića i kandidate SDA stranke.
Zašto Dragutin Rodić, zašto DNS, već duži niz godina imamo izuzetno dobru saradnju sa kandidatima, odnosno sa aktuelnim gradonačelnikom i budućim gradonačelnikom Rodićem. Izuzrtno dobru saradnju kad je lokalni dio u pitanju, kad je Prijedor u pitanju, kad je problematika Bošnjaka povratnika u pitanju, ne samo u Kozarcu nego na cijeloj teritoriji Grada Prijedora. Imaju izuzetno dobro razumjevanje, imali su do sada, imaće i u buduće.

Ajdin Mešić predsjednik skupštine Grada Prijedora naglašava U Realizaciji je još jedan projekat koji smo dogovorili sa Federalnim ministarstvom koji vodi Edin Ramić. Federalno ministarstvo je sudjelovalo u brojnim projektima. Trenutna realizacija na području Grada Prijedora je šest projekata u saradnji Federalnog ministarstva i Grada Prijedora i nadamo se da će i u buduće podržavati. Isto tako pozivam sve građane da izađu na izbore i da podrže razvoj, da podrže mlade, i da podrže Rodića za gradonačelnika Prijedora.

Završetak radova u ove dvije ulici i u Matrićima plniran je do kraja sedmice

Nijaz-Caja Huremović

 

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.