Izdvajamo

„SDHS-CSI BH“ d.o.o. Banja Luka, u skladu sa Odlukom o izradi plana parcelacije za auto-put dionice Banja Luka–Prijedor po skraćenom postupku (br. 02/1-021-1261/19) koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske na Osmoj redovnoj sjednici održanoj 11. decembra 2019. godina, daje:

OGLAS

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST - O STAVLJANJU NA JAVNI UVID

NACRTA PLANA PARCELACIJE ZA

AUTOPUT DIONICE BANJA LUKA-PRIJEDOR

I

NACRTA IZVJEŠTAJA O STRATEŠKOJ PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU

SREDINU AUTOPUTA DIONICE BANJA LUKA–PRIJEDOR

Obavještava se javnost da će nacrt Plana parcelacije za autoput dionice Banja Luka-Prijedor biti izložen na javni uvid (u daljem tekstu Plan), kao i nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa dionice Banja Luka-Prijedor(u daljem tekstu Izvještaj).

Nacrtom Plana i Izvještaja obuhvaćen je prostor u zoni autoputa dionice Banja Luka-Prijedor na teritoriji grada Banja Luke i grada Prijedora, a biće izložen na javni uvid u prostorijama sjedišta:

1. Jedinica lokalne samouprave Banja Luka i Prijedor

2. Narodne Skupštine Republike Srpske

JAVNI UVID u nacrt Plana i nacrt Izvještaja se može obaviti u periodu od 20.02.2020. godine do 05.03.2020. godine, svakim danom osim subote, nedjelje i državnih praznika, u vremenu od 07,30 do 15,30 časova.

Javno izlaganje nacrta Plana i nacrta Izvještaja će se obaviti u toku trajanja javnog uvida za koje će mjesto i datum biti naknadno objavljeno.

Pojašnjenje predloženih planskih rješenja zainteresovana lica mogu dobiti kod predstavnika nosioca izrade Plana i Izvještaja u toku održavanja javnog uvida.

Svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na objavljene nacrte u periodu trajanja javnog uvida, sve do 05.03.2020. godine, upisom u sveske koje će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi ili dostaviti u formi dopisa nosiocu izrade Plana i Izvještaja: INSTITUT ZA GRAĐEVINARSTVO „IG " d.o.o. BANJA LUKA, ulica Kralja Petra I Karađorđevića, br. 92-98, 78 000 Banja Luka

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić